Fakulteti i univerziteti

header9

Uspostava online studija na fakultetima, visokim školama i drugim obrazovnim ustanovama nije samo stvar odabira i instalacije softvera. Naša specijalistička znanja iz segmenta edukacijskih tehnologija, alata za razvoj e-learning sadržaja i iskustvo implementaciji e-learning sistema daju vam sigurnost da će vaš online studijski program biti uspješan i profitabilan. Vjerujemo u nevjerovatnu moć znanja. Iz tog razloga, kreirali smo rješenje namijenjeno obrazovnim ustanovama i drugim organizacijama kojima je ključna djelatnost edukacija. Rješenje omogućava nastavnom osoblju na univerzitetima, školama, trenerima i mentorima da iskoriste mogućnosti edukacijskih tehnologije, unaprijede svoju nastavu u učionici i uštede dragocjeno vrijeme. S druge strane, uspostava online studija omogućava univerzitetima proširenje ponude studijskih programa za studente koji nisu u mogućnosti da prisustvuju nastavi u učionici.

Definisanje zahtjeva i analiza

Svakom našem klijentu pristupamo kao zasebnoj individui sa specifičnim potrebama i zahtjevima. Upoznavanje vaše organizacije, njene misije i vizije i dostupne organizacijske infrastrukture će nam pomoći da prilagodimo rješenje za online studijski program i uspostavimo sistem upravljanja online studijskim programom.

Distance learning platforma za škole i fakultete

Moodle je najpopularnija „open source“ platforma za online učenje na svijetu sa više od 77 miliona korisnika širom svijeta. Platforma omogućava nastavnicima kreiranje dinamičnih, kolaborativnih online kurseva kojima polaznici mogu pristupiti bilo kada i bilo gdje za neograničen broj studenata. Moodle je moguće obogatiti dodatnim funkcionalnostima kao što je virtuelna učionica, napredni sistem izvještavanja, lični portfolio i mnoge druge opcije koje se mogu jednostavno integrisati u obliku pluginova i modula.

Naš tim Moodle stručnjaka i konsultanta će se pobrinuti da implementacija distance learning programa protekne brzo i efektivno na zadovoljstvo svih stakeholdera.

Obuka za nastavno i administrativno osoblje

Obuka nastavnog osoblja je jedna od ključnih komponenata pri implementaciji online studijskih programa. Obim i struktura treninga se prilagođava vašoj viziji online studijskog programa, a cilj je osposobiti vaš tim da samostalno kreiraja e-learning sadržaj i upravlja Moodle platformom.

Upravljanje promjenama

Da bi uvođenje novih usluga, softvrskih aplikacija i procedura dalo očekivane rezultate, proces tehničke realizacije je potrebno popratiti i adekvatnim aktivnostima s ciljem upravljanja promjenama.

Kontaktirajte nas