Srednje škole

header8

Idego, kao zvanični Moodle partner, pruža pomoć srednjim školama kako bi kreirali što efektnije i pristupačnije online okruženje za učenje. Pored modernizacije nastavnog procesa naša rješenja su usmjerena ka štednji najdragocjenijeg resursa današnjice – vremena. Jedan od ključnih ciljeva jeste uštedi vrijeme osoblja, nastavnika i učenika kako bi se svi mogli što bolje fokusirati na svoje ključne poslove odnosno učenje.

Moodle pruža sjajne mogućnosti za ostvarivanje ovih ciljeva.

  • Online nastavne materijale je potrebno jednom pripremiti i postaviti na Moodle nakon čega se mogu po potrebi ažurirati i unapređivati.
  • Nastavnici imaju mogućnost kreiranja pretinca za online zadaće uz ugrađene alate za sprečavanje plagarijarizma kod esejskih zadataka i jednostavne opcije za ocjenjivanje zadataka i slanje obavještenja o pristiglim i ocjenjenim zadaćama.
  • Online testiranje za samostalnu provjeru znanja se mogu kreirati s ciljem da se učenici što bolje pripreme za zvanično testiranje u učionici. Također moguće je izvršiti testiranje na Moodle u kontrolisanim uvjetima gdje će sistem automatski pregledati testove!
  • Komunikacija između učenika i od nastavnika prema učenicima je omogućena kroz forume, chat servis i virtuelnu učionicu.

Ovo je samo dio opcija, a vjerujemo da kreativnosti u njihovom korištenju neće nedostajati.

Kontaktirajte nas